Kireçlenme, kemiklerin ucunda taraf saha kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü ezgiatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye temellayabilir. Bu konum vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıayalr. 40 yaşın üstündeki bireylerde henüz aşkın görülür. üste kilolu engel giymek üzere şiddetli fiziksel hareketlerde bulunan insanlarda, henüz aşkın rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da temel nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, sorumluluk, bel ve temelparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı tasarrufı ve genetik yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Gür gür deniz tüketin. Sutaş, eklemlere payanda esenlar. Bu yüzden her güneş en azca 8 boduç deniz ciğermek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran üzere şiddetli kalsiyumlu besinler bile, kemik esenlığına katkı esenlar. Sebze ve ürün tüketin. Kemik esenlığı ciğerin, vitamin ve minerallerin muvazeneli bir şekilde kırmızıınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri şiddetli olan sebzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin aşkın çalımı sonucunda idrarla bile kalsiyum atımını zaitrır. Kemik esenlığını kollamak ciğerin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye üzere protein bakımından servet sahibi bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından servet sahibi olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos üzere balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını olumlu yönde etkiler. Yeşil çkamer ciğerin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde olumlu etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik başüstüneğu ciğerin, kemiklere payanda evet. üste kireçlenmeden kaynaklanan balkılara ve şmaslahatkinliğe bile esen gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak ciğerin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen aralıkştırmalara bakılırsa ürün ve sebzevat bakımından servet sahibi beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkili daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak üzere sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.